Antwerpse Boekenbeurs verwelkomde 100.000ste bezoeker

De Boekenbeurs in Antwerpen verwelkomde gisteren zijn honderdduizendste bezoeker van deze 73ste editie. De vijftienjarige Marie Verbeke uit Sint-Gillis-Waas kreeg uit handen van Geert Joris, directeur van het organiserende Boek.be, een boekencheque van honderd euro en een bos bloemen. Ze wist naar eigen zeggen onmiddellijk welke boeken ze wilde kopen.
Donderdag was de Boekenbeurs open tot 22 uur en dat betekende de eerste topdag met 21.152 bezoekers. Eerder maakte de Beurs een wat voorzichtige start, met 4.770 bezoekers op zaterdag en 11.400 op zondag.
De organisatoren hopen dat het bezoekersaantal opnieuw afklokt op 170.000. De Beurs is nog geopend tot en met 11 november.
Enkele titels die het qua verkoop tot nu toe goed doen op de Boekenbeurs, zijn De cel van Pieter Aspe, SOS Piet van tv-kok Piet Huysentruyt, Wie gaat er dan de wereld redden? van Rik Torfs, Sprakeloos van Tom Lanoye en De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano en De grote invasie van Rokford van Geronimo Stilton bij de kinderboeken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening