Kader Abdolah en Cees Nooteboom trekken naar paus Benedictus XVI

Dit weekend raakte bekend welke kunstenaars op 21 november naar het Vaticaan komen in het kader van een ontmoeting met paus Benedictus XVI. De reünie moet de kloof tussen hedendaagse kunst en Kerk verkleinen. Uit Nederland zullen schrijvers Kader Abdolah en Cees Nooteboom, die binnenkort de Prijs der Nederlandse Letteren ontvangt, naar Rome afzakken. Onder de meer dan tweehonderd andere genodigden bevinden zich Andrea Bocelli, Ennio Morricone, Terrence Hill, Daniel Libeskind, Arvo Pärt en de Nederlander Caspar Berger, zo meldt de website Katholiek Nederland. U2-zanger Bono moest afzeggen wegens andere verplichtingen. In augustus maakte de president van de Pauselijke Raad voor Cultuur, aartsbisschop Gianfranco Ravasi, bekend dat paus Benedictus XVI een groot aantal moderne kunstenaars zou willen spreken. Ravasi herhaalde dat de ontmoeting bedoeld is voor "dialoog" en "om de ontstane kloof tussen de Kerk en de hedendaagse kunst te dichten." De gasten krijgen op 20 november een rondleiding in de sectie Moderne Kunst van de Vaticaanse Musea, waarna de paus hen daags erna ontvangt in de Sixtijnse Kapel. Daar houdt hij een toespraak over onder meer de betekenis van schoonheid volgens de katholieke leer. (DL - via De Contrabas, foto Nooteboom: Simone Sassen)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 09-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening