Reisimpressies van Gerrit Krol gebundeld in 'Verplaatste personen'

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Gerrit Krol en het 20-jarig bestaan van de bibliofiele uitgeverij Reservaat, is die laatste met een gebonden luxe-uitgave gekomen waarin diverse reisimpressies van Krol zijn gebundeld onder de titel Verplaatste personen. Het boekje is verluchtigd met schilderijen van zijn broer Otto Krol. Het is voor het eerst dat ze zich samen in een boek presenteren. Het boek, dat wordt ingeleid door Nico Keuning, bevat reisimpressies over Groningen, de Waddeneilanden, Weimar, reizen door Amerika of over zijn periode als expat in Nigeria, maar evengoed mijmeringen van aan de schrijftafel. "Als verplaatst persoon is Krol op zijn best", schrijft Keuning. "Als schrijver, dichter, columnist en essayist vult hij de leegte met zijn gedachten en roept aldus een wereld op waarin hij de lezer meeneemt, lostrekt van zijn vastgeroeste, vertrouwde of diepgewortelde gedachten", verdwalend in de werkelijkheid. Volgens Keuning gebeurt dat "vitaal en dynamisch, helder en krachtig; geschreven in een even soepele als dwingende stijl, tot - ten slotte - de wereld van de schrijver en die van de lezer samenvallen." De publicatie is direct bij de uitgeverij te bestellen en verschijnt in een oplage van 750 exemplaren, de prijs is 19,75 euro.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening