'De papieren man' wint Dutch Bloggie als 'beste literatuurweblog'

We hebben hier al vaak (literaire) prijzen geserveerd, maar dit keer worden we blijkbaar zelf met enige lauweren omkranst. Vanavond raakte bekend dat De papieren man bekroond is met de Dutch Bloggie 2009 in de categorie Beste Literatuur Weblog. De Dutch Bloggies gelden als de belangrijkste Nederlandse weblogprijzen, zo verzekert men ons te velde. Jurylid Merel Roze stelt in het juryrapport dat "in de categorie Literatuur de winnaar vrij snel duidelijk was." En ze vervolgde het laudatio: "Hij plaatst elke dag een nieuw stuk op zijn site, en houdt zich altijd aan zijn kader: literatuur. Soms plaatst hij nieuws, nooit te lui om goede links erbij te zetten, waardoor je de site echt als portal kunt gebruiken. Hij houdt de actuele vetes in de boekenwereld bij en belicht ze van beide kanten. Dan weer plaatst hij een recensie of een beschouwend stuk. Dat doet hij bijna helemaal alleen, wat de waardering van de jury kon wegdragen." Dat klopt niet helemaal: al sinds enige tijd is De papieren man een duoproject, iets wat kennelijk nog altijd niet goed doorgedrongen is.
"De jury vraagt zich ook af of hij niet van zijn blogspot-account afmoet." We kunnen verzekeren dat de jury op haar wenken zal worden bediend. De andere genomineerden waren: Achille van den Branden • Alfred Birney • Arnon Grunberg.com • Boeklog • De Contrabas • Ronald Giphart • Schrijfkoorts • Schrijven Online • Viktor Frölke.
De algemene winnaar van de Dutch Bloggies werd nrc.next. Zie ook al de berichtgeving en de gelukwensen bij de collega's hier en daar. De Dutch Bloggies zijn uitgereikt in Den Haag.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 01-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening