Rode telefooncel wordt microbibliotheek

In Groot-Brittanniƫ krijgen de typische rode telefooncellen geleidelijk aan een herbestemming. In het dorpje Westbury-sub-Mendip in het zuidwesten van Engeland is alvast een originele toepassing gevonden. Daar werd de telefooncel verbouwd tot de kleinste bibliotheek van Groot-Brittanniƫ. Ondertussen worden er meer dan honderd boeken aangeboden, van klassieke romans tot kinder- en kookboeken. De microbibliotheek is 24/24 uur en elke dag van het jaar, geopend. Het concept voorziet dat het lezerspubliek een boek leent en een ander daarvoor in de plaats terugzet. Het opmerkelijke initiatief is er gekomen omdat de dichtstbijzijnde bibliotheek kilometers verderop ligt en de bibliotheekbus niet meer langskwam.
De gemeente heeft de telefooncel voor een pond (ongeveer 1,10 euro) van de vroegere exploitant BT gekocht. Bovendien versterkt het de sociale cohesie in het dorp, zo wil het verhaal. In totaal zijn er over Het Kanaal al 350 telefooncellen van eigenaar veranderd. Zie meer details in The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening