'Godenslaap' krijgt hoorspelbewerking

De met de AKO Literatuurprijs bekroonde roman Godenslaap van Erwin Mortier krijgt binnenkort een hoorspelversie. Het is de Nederlandse Hoorspelfabriek die de bewerking voor haar rekening neemt. Elisabeth Andersen, de grande dame van de Nederlandse theaterwereld, zal de bejaarde Helena Demont vertolken, zo meldt Erwin Mortier op zijn website. Verder zijn grote namen als Pierre Bokma gestrikt, evenals Marjon Brandsma. Antonie Kamerling neemt dan de stemrollen van Helena's broef Edgard op zich, evenals de stem van Matthew Herbert, de Britse fotograaf die Helena's geliefde wordt.
Het hoorspel wordt op 20 december 2009 uitgezonden op de Nederlandse Radio 1 en later via de Hoorspelfabriek ook verspreid als cd en als downloadbaar mp3-bestand. Op 16 december biedt De Avonden, het cultuurmagazine van de VPRO, een voorbeschouwing over de roman en de hoorspelbewerking.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening