BBC en British Library gaan samen archieven digitaliseren

De BBC en de British Library gaan samenwerken aan een digitaal project om de archieven van de instellingen beter te ontsluiten, om "zodoende het brede publiek een grotere toegang te verschaffen tot de rijke culturele schatten", zo meldt The Guardian.
BBC en de British Library gaan daartoe een memorandum ondertekenen (zie het persbericht) dat een aanzet moet geven tot het digitaliseren van 150 miljoen items van de BL, bijeengebracht in de voorbije 250 jaar, evenals zowat 1 miljoen uren aan tv- en radio-uitzendingen van de BBC, die sinds 1922 uitzendt. Er komt een gezamenlijke stuurgroep die een uniforme regeling voor de twee instellingen over rechtenmanagement, distributie van archieven, technische onderwerpen en digitalisering en archivering zal uitdokteren. "Het ontsluiten van de weelde van de archieven van de British Library en de BBC-archieven is een grote opportuniteit, maar ook een immense uitdaging", verklaarde BBC directeur-generaal Mark Thompson, die de overeenkomst tekent met British Library chief executive, Dame Lynne Brindley. De BBC sloot eerder al dergelijke akkoorden af met het British Film Institute en met The National Archives.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening