Peter Verhelst sluit Tegenlicht-project van tijdschrift 'DW B' af in Leuven

Het binnenkort te verschijnen decembernummer van DW B staat voor een groot stuk in het teken van het cross-overproject Tegenlicht. De laatste factory van dat project bracht schrijver Peter Verhelst en beeldend kunstenaar Gert Robijns samen rond het werk van Jacques Lizène. Het resultaat van die samenwerking wordt getoond op het papier van het decembernummer – "als een zinnenprikkelende woestijnhybride van tekst en beeld waaruit alle ironie als bezinksel is neergeslagen" –, én op het podium tijdens het toonmoment in het STUK, op 17 december om 20.30 uur. Peter Verhelst ontwikkelt voor die korte interventie een gebalde regie waarin voordracht en muziek de bezoeker onderdompelen in een zinderende woestijnervaring. Qanûnspeler Osama Abdulrasol vervoegt de schrijver tijdens zijn tocht van nacht naar dag. het Tegenlicht-project is uitdrukkelijk multimediaal: internet en video, voice-over en stills, publicatie en productieproces, toonmoment en tijdschrift haken aan elkaar. De toegang voor het gebeuren is gratis.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening