Redding Utrechtse Nacht van de Poëzie lijkt in de maak

De Utrechtse Nacht van de Poëzie zou in 2010 dan toch kunnen plaatsvinden, zo meldt de krant Trouw. De gemeente Utrecht heeft daar 20.000 euro voor veil. Wel moeten de resterende fondsen via andere kanalen worden gevonden, zo laat de gemeente weten. Eerder dit jaar raakte bekend dat de Nacht na 28 edities van het programma was gehaald van het Muziekcentrum Vredenburg. Vredenburg wil de nacht niet meer organiseren totdat het nieuwe onderkomen, het Muziekpaleis, is afgewerkt.
Stadsdichter Ingmar Heytze reageert alvast opgelucht dat er stappen worden ondernomen om de Nacht te vrijwaren. "Het is nog niet gered, maar met dit bedrag kunnen we in ieder geval de Stadsschouwburg betalen. Ik ben dit jaar benoemd tot stadsdichter en heb direct het belangrijkste festival verloren. Dat kán natuurlijk echt niet." De dichter port Vredenburg aan om het resterende bedrag rond te krijgen. De Nacht van de Poëzie is voorzien op 18 september 2010.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening