Weduwe Stieg Larsson weigert twee miljoen euro van erfgenamen

Eva Gabrielsson, de levenspartner van de overleden succesauteur Stieg Larsson, heeft de 2 miljoen euro geweigerd die haar door de vader en broer van Larsson waren aangeboden, zo liet het Zweeds persbureau TT gisteren weten. Gabrielsson leefde meer dan dertig jaar samen met de na zijn dood razend populair geworden thrillerauteur van de Millenium-trilogie. Nadat Larsson in 2004 onverwacht stierf, besliste een rechter dat de erfenis naar vader en broer zou gaan. Met het internationale monstersucces van de boeken en de verfilming ervan gaat het ondertussen over een miljoenenbedrag. Het getouwtrek rond de nalatenschap is allang aan de gang.
"We hadden haar de som aangeboden zodat ze financieel comfortabel zou kunnen leven", zo verklaarde broer Joakim Larsson. Hij voegde er toen ook aan toe dat er geen voorwaarden aan het bod waren gekoppeld. Larssons vader en broer deden het aanbod omdat ze "het moe waren om telkens weer te worden afgeschilderd als de 'bad guys' in de hele geschiedenis" rond de erfenis. De advocaat van Gabrielsson zegt dat haar klant de discussie over de nalatenschap niet publiekelijk of via de media wil oplossen. Zie ons en The Local. (Stieg Larsson in 1987)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 13-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening