Ook Boudewijn Büch krijgt eigen planetoïde

De Nederlandse schrijver, bibliofiel-verzamelaar en wereldreiziger Boudewijn Büch (1948-2002) krijgt een eigen planetoïde met zijn naam. Tijdens de 8ste Internationale Boudewijn Büch Dag in Amsterdam maakte Tom?Gehrels, een Amerikaanse astronoom van?Nederlandse afkomst, het nieuws bekend.?De Internationale Astronomische Unie (IAU) heeft de 'vernoeming' bekrachtigd. De planetoïde 23403 'Boudewijnbuch' beweegt zich op een afstand van 274 miljoen tot 446 miljoen kilometer van de zon in de ruimte tussen de planeten Mars en Jupiter. De diameter van planetoïde 'Boudewijnbuch' is naar schatting 4 kilometer. De ruimterots draait in 3,73 jaar om de zon. Eerder deze maand was bekendgeraakt dat er ook een planetoïde is genoemd naar .
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening