Scriptie over Koninklijke Bibliotheek van België valt in de prijzen

De Vlaming Hannes Pieters is met een verhandeling over de Koninklijke Bibliotheek van België de eindwinnaar geworden van de Vlaamse Scriptieprijs, zo meldt de Universiteit Gent. Maandagavond kreeg Pieters in Antwerpen een cheque ter waarde van 2.500 euro uit handen van koningin Paola en Vlaams minister voor Innovatie Ingrid Lieten. Pieters' scriptie handelt over hoe architectuur doorheen de jaren samenhangt met politieke cultuur. De jury koos het afstudeerwerk uit 177 inzendingen uit geheel Vlaanderen en was sterk onder de indruk van de omvangrijke, rijk geïllustreerde, en vlot geschreven studie over de relaties tussen stadsontwerp, (interieur)architectuur en de representatie van de Belgische staat. Pieters' onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van de Koninklijke Bibliotheek van België resulteerde in een rijk gestoffeerd en gelaagd verhaal. Het legde meer dan vier decennia bloot rond wisselende visies, tegenstrijdige belangen en de rol van Brussel als nationale hoofdstad. Hannes Pieters studeerde in 2009 met grote onderscheiding af als burgerlijk ingenieur-architect.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening