Shortlist Herman De Coninckprijs bekendgemaakt

De jury van de Herman De?Coninckprijs heeft zijn shortlist met vijf genomineerde dichters bekendgemaakt. Het gaat om Paul?Bogaert (de Slalom soft), Eva Cox (Een twee drie ten dans, foto), Charles?Ducal (Toegedekt met een liedje), Leonard Nolens (Woestijnkunde) en Roel Richelieu van Londersele met Tot zij de wijn is.
Voor de Herman De?Coninckprijs bekroont een vakjury, onder voorzitterschap van Friedl’ Lesage, de beste oorspronkelijke Vlaamse dichtbundel van het afgelopen jaar. De prijs, die toe is aan zijn vierde editie, heeft een waarde van 6.000?euro. Hij wordt uitgereikt op Gedichtendag, donderdag 28 januari 2010, in de Arenbergschouwburg te Antwerpen.?Via de boekhandel wordt in die periode gratis ook een poster met het beste gedicht verspreid.?Voor de prijs van het beste gedicht kan het publiek stemmen vanaf 15 januari. Ook het beste poëziedebuut wordt gehuldigd met een prijs van 1.000?euro.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening