Haiku's van Europese president Van Rompuy binnenkort gebundeld

De veelbesproken haiku's van de kersverse Europese president Herman Van Rompuy zullen worden uitgegeven bij het Gentse Poëziecentrum, zo meldt Knack. De Vlaamse Brusselaar Van Rompuy publiceert op zijn site met regelmaat zo'n Japans gedicht, geschreven in drie regels van vijf, zeven en vijf lettergrepen. Van Rompuy pakte ook al op een internationale persconferentie uit met een haiku over het trio-voorzitterschap van de EU. Hij haalde daarmee de wereldpers, en ook bij zijn aanstelling tot permanente voorzitter van de Europese Raad werd zijn literaire hobby overal naar voren gehaald.
Het Poëziecentrum bevestigt nu bij monde van directeur Willy Tibergien dat er een publicatie voorbereid wordt. Hij gaf te kennen dat een en ander liep via dichter Jooris Van Hulle, een vriend van Van Rompuy. Van Hulle zelf voelt zich zelf niet gemachtigd de bundel samen te stellen. "Dat is werk voor haikukenners." Hij voorziet de publicatie voor "ergens volgend jaar". Willy Tibergien zelf gaf geen verder commentaar. (foto: Vedeze.be)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening