Zeldzame exemplaren 'Alice in Wonderland' geveild

Verschillende zeldzame edities van Lewis Carolls klassieker Alice's Adventures in Wonderland zullen worden geveild in de Verenigde Staten, zo meldt de BBC. Het bijzonderste exemplaar was ooit in het bezit van Alice Liddell, het meisje dat op tienjarige leeftijd de muze was voor wiskundeprofessor Charles Dodgson, de echte naam van Caroll. De collectie wordt in veilinghuis Profiles in History in California verkocht door kinderboekverzamelaar en Amerikaans voetbalster Pat McInally. Hij noemde Alice in Wonderland "het belangrijkste kinderboek ooit geschreven". McInally verkoopt deze collectie om een andere te kunnen spekken. "Mijn hoofdverzameling is eigenlijk rond Winnie The Pooh. Ik verkoop nu wat boeken om straks mijn slag te slaan op een A.A. Milne-veiling in London.
Ondertussen heeft een zes centimeter lange tandenstoker van de Britse schrijver Charles Dickens heeft bij een veiling in New York ruim 6000 euro opgebracht, tweemaal zoveel als verwacht. Het gaat om een inklapbare versie, gemaakt van ivoor en goud met de initialen van de auteur. Bij de tandenstoker kwam ook een echtheidscertificaat getekend door de schoonzus van Dickens, die schrijft dat haar zwager de tandenstoker gebruikte tot aan zijn dood in 1870. Het object maakte jarenlang onderdeel uit van de collectie van de familie Barnes & Noble, van de Amerikaanse boekwinkelketen. Zie NOS. (Illustratie 'Drink me' uit Alice, van John Tenniel)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 16-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening