Letterkundig Museum heropent in maart met twee nieuwe vaste tentoonstellingen

Na een grondige verbouwing van 1,5 jaar opent het Letterkundig Museum in Den Haag op 5 maart 2010 opnieuw de deuren, zo heeft het instituut vandaag bekendgemaakt. De instelling, die de grootste en belangrijkste collectie van handschriften en brieven van Nederlandse schrijvers bezit, zet zijn heropening luister bij met twee nieuwe vaste tentoonstellingen.
Op de tentoonstelling Het Pantheon. 100 schrijvers - 1000 jaar literatuur zijn voor het eerst Nederlandse en Vlaamse schrijvers vanaf de middeleeuwen tot heden te bewonderen. "Aan de hand van honderd auteurs komt de literatuur van de afgelopen tien eeuwen tot leven', aldus het Letterkundig Museum.
De tweede vaste tentoonstelling is De Nationale Schrijversgalerij. Alfabetisch op schrijversnaam zijn meer dan vijfhonderd portretten te zien, van Kader Abdolah tot Joost Zwagerman en van Louis Couperus tot Anna Enquist. De site Boekendingen berichtte gisteren al over de op til zijnde heropening en detecteerde die via de voorjaarsaanbieding van de Bezige Bij. Zij maken een catalogus van de collectie schrijversportretten die het Letterkundig Museum zal tonen in de nieuwe portrettengalerij, zie hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening