Boekbeeld organiseert wintereditie van Gentse kunstboekenmarkt

Dit weekend organiseert de Gentse vzw Boekbeeld, bekend van de voorjaarsboekenmarkt aan het Gentse SMAK, de tweede wintereditie van zijn telkens goed gestoffeerde tweedehands en antiquarische boekenbeurs. Die vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 december (10 tot 17 uur) in het Nemrodhuis (foto) aan de Willem de Beersteeg, vlakbij het Museum voor Industriƫle Archeologie en Textiel. Daarbij wordt bijzondere aandacht geschonken aan het kunstboek en antiquarische boeken i.v.m. kunst, architectuur, fotografie, literatuur, poƫzie, reizen enz. Verder is er een tentoonstelling met wenskaarten van kunstenaars als Raveel, Delvaux, Philippe Vandenberg, Jef Geeraerts, Luc Peire, Jan Burssens en zelfs jazzmusicus Toots Thielemans.
Verder is er in Gent ook het Boekenfestijn, dat tot zondag 20 december Flanders Expo inpalmt. Zoals steeds vallen er veel actuele, licht beschadigde boeken of uitgeversrestanten van allerlei pluimage te rapen, tegen uiteenlopende kortingprijzen. Het Boekenfestijn is doorheen het jaar ook in andere grote Vlaamse en Nederlandse steden aanwezig.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening