'Europese grondwet in verzen' maakt kans op Prix du Livre Européen

Volgende week woensdag wordt in het Brusselse Théâtre Varia de laureaat bekendgemaakt van de derde Prix du Livre Européen, die de Europese 'literaire' gedachte moet bevorderen. Er zijn vier romans en vier essays genomineerd. Opvallend is de nominatie van de publicatie De Europese grondwet in verzen, van het Brusselse dichterscollectief. Het Brussels dichterscollectief – Geert van Istendael, Laurence Vielle, Manza, Xavier Queipo, Peter Vermeersch en David van Reybrouck - zette ruim 40 andere dichters uit Europa aan het werk. De Europese Grondwet in Verzen werd gepresenteerd tijdens het voorbije Passa Porta Festival.
In de categorie essays gaat het voorts om Der Erste riss in der Mauer van Andreas Oplatka (Hongarije), De Europese koloniale mogendheden van Henri Wesseling (Nederland) en L’Europe pour les nuls van Sylvie Goulard (Frankrijk). Bij de romans zijn de genomineerden: Ceux qui marchent dans les villes de Jean-François Dauven (België), Courlande van Jean-Paul Kauffmann (Frankrijk), Gottland van Marius Szczygiel (Polen) en Street without name van Kapka Kassabova (Bulgarije). De Prix du Livre Européen ging vorig jaar naar Tony Judt. De laureaten ontvangen 10.000 euro.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening