Henning Mankell schrijft televisieserie over Ingmar Bergman

De Zweedse auteur Henning Mankell (foto) gaat het scenario schrijven voor een televisieserie over het leven van regisseur Ingmar Bergman, die in 2007 op 89-jarige leeftijd overleed. Dat heeft de Zweedse nationale omroep en opdrachtgever SVT gisteren bekendgemaakt. Mankell is gehuwd met Eva Bergman, dochter van de in 2007 overleden regisseur. Mankell vergaarde wereldroem met zijn boeken over politiecommissaris Wallander, die ook verfilmd zijn. Het drama over het leven van Ingmar Bergman, een van de belangrijkste Europese cineasten uit de vorige eeuw, zal vier uur duren, telkens afleveringen van een uur. SVT gaat de televisieserie opnemen in 2011 en in 2012 uitzenden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening