Papierman(d) - aflevering 81

Vriesvakversie van de vertrouwde kruimelige berichtenrubriek:

°°De briefwisseling tussen Thomas Bernhard (foto) en uitgever Siegfried Unseld is verschenen. Turbulent, zie Der Standard.

°°The Waste Land van T.S. Eliot in een toneelversie in Londen, zie BBC News.

°°Archief van WOI-dichter Siegfried Sassoon is afgeleverd in Cambridge University Library, zie eveneens BBC.
°°Très amusant: iedereen vindt vast wel iets van zijn gading in The Weird Book Room van Abebooks.
°°Uitgevers over de boeken die ze wilden uitgeven en boeken waarvan ze hoopten dat ze het beter hadden gedaan, zie The Guardian.
°°Best and worst of times: a decade in books, eveneens bij The Guardian.
°°Toppers van boekjaar 2009 bij VPRO Boeken. En de beste boeken volgens de NRC-recensenten.
°°Joost Zwagerman in NRC over Het raadsel van het licht, de kunstessays van Cees Nooteboom: Zie, de wereld kijkt naar jou.
°°Eppo van Nispen wordt de nieuwe directeur van het CPNB in opvolging van Henk Kraima, zie de Volkskrant. Zie deze De papieren man-column van begin november, in de Feuilles Virtuelles van DW B, over Eppo's hippe bibgedrag in Delft: 'De bibliothecaris die niet leest van een bibliotheek zonder boeken'. Sinds 2005 is hij bestuurder/directeur van de Stichting DOK in Delft, een fusiestichting "die zich bezig houdt met het uitlenen van kunst, boeken en andere media."
°°Een boekhandelloze middelgrote stad in de VS: 'The bookstore-less streets of Laredo' in the LA Times.
°°Het nieuwe nummer van McSweeney's San Francisco Panorama, in de vorm van een 'one-time only, Sunday-edition-sized newspaper' is meteen uitverkocht.
°°The Girl With the Dragon Tattoo van Stieg Larsson, nu ook goed op weg om een Hollywoodfilm te worden, zie The Telegraph.
°°Tegenwind én vrees voor monopolisering door Google Books blijft toenemen, zie Reuters.
°°De Franse dichter en radio- en televisiefiguur uit de jaren zestig Jean-Pierre Rosnay is op 83-jarige leeftijd overleden.
°°'Lezen als retraite: het steeds maar doorlezende brein heeft ook wel eens rust nodig', in Trouw.
°°De formule om de 'literaire fingerprint' van auteurs te detecteren ontsluierd? Jawel, althans volgens de New Journal of Physics.
°°De Nederlandse journalist en dichter Ruud Linssen gaat zijn eigen bloed aanwenden voor een boek. Praktische toepassing van een Komrij-titel Met het bloed dat drukinkt heet? Zie deredactie.be
°°De Persgroep, eigenaar van NRC Handelsblad en nrc.next, heeft voor de verkoop van de NRC-titels gekozen voor televisiezender Het Gesprek en investeringsmaatschappij Egeria, zie hier. De redactie van NRC-Handelsblad stemt in met verkoop, zie dit bericht. De tweede bieder op NRC Media, een combinatie van Veronica Holding en uitgeefconcern Corelio (uitgever van De Standaard), is afgevallen.
°°Het tijdschrift Verz!n van Creatief Schrijven is grondig opgeschoond.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening