Borstbeeld Annie M.G. Schmidt gestolen

Het borstbeeld van Annie M.G. Schmidt dat in het Zeeuwse Kapelle stond, is vandaag gestolen, zo heeft de gemeente laten weten en meldt Omroep Zeeland. Het beeld is van de sokkel gerukt. Op 12 november werd de buste onthuld in de voormalige woonplaats van de in 1995 overleden kinderboekenschrijfster. De gemeente vermoedt dat het beeld dinsdag tussen 00.30 uur en 12.30 uur is gestolen van haar plaats in de tuin van de Hervormde Kerk. De buste was oorspronkelijk gemaakt door kunstenaar Frank Rosen voor het Letterkundig Museum. De gemeente doet aangifte van de diefstal. Wethouder Leo Kosten (SGP, cultuur) zegt in een reactie vanaf zijn vakantieadres in Spanje de diefstal 'beroerd' te vinden. "Kort en krachtig, maar ik zou niet weten wat ik er anders van moet vinden", klinkt het in de PZC.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening