Gerrit Komrij gaat jonge generatie dichters bloemlezen

De Nederlandse dichter, prozaïst, vertaler, polemist en essayist Gerrit Komrij komt binnenkort met een nieuwe poëziebloemlezing.?Daarin richt hij zijn blik nu ook op de jongste generatie dichters.?In De 21ste eeuw in driehonderd gedichten maakt hij de stand van zaken op van de allernieuwste poëzie, “een bundel die bulkt van de vitaliteit en het ontluikende talent”, aldus uitgever De Bezige Bij in zijn voorjaarsaanbieding. Het boek verschijnt in februari 2010. Bij zijn selectie hanteerde Komrij de leeftijdsgrens van tweeëndertig jaar: hij koos uit de poëzie van alle dichters die nog niet ouder werden dan Christus ooit werd. Komrij maakte furore met zijn druk becommentarieerde bloemlezingen van poëzie uit de negentiende en twintigste eeuw en eerder, waardoor hij uiteindelijk negen eeuwen Nederlandse poëzie in kaart bracht. Hij maakte ook een veelbesproken anthologie over de Nederlandse kinderpoëzie. Verwacht mag worden dat ook deze bloemlezing de dichterswereld in rep en roer zal zetten.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening