Redstone Diary 2010 serveert Russische kinderprenten

Wie op de valreep nog een agenda wil versieren waarmee je onder de geletterde mensen kunt komen, kan te rade bij de jaarlijkse Redstone-diary, die stilaan zijn cultstatus weet af te schudden. Elk jaar is de agenda een hebbeding dat vaak een bibliofiel thema heeft, terwijl ook aparte kunstuitingen van onder het stof worden gehaald.
Dit jaar staat de agenda 2010 in het teken van kinderboeken uit de jaren twintig en dertig in Rusland. Ruim vijftig prenten zijn afgedrukt en vaak zijn het inventieve instructieplaten om kinderen wegwijs te maken. Felle kleuren die soms naïef ogen, maar ook strakke vormentaal zijn goed vertegenwoordigd.
Kunstcriticus Mel Gooding schreef een inleiding. En er is een kortverhaal van Andrej Platonov en een biografische schets van zijn werk. Spijtig dat de spiraalringen waarmee de agenda telkens bij elkaar wordt gehouden al snel schade veroorzaken bij intensief gebruik.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening