VFL kent tien beurzen toe aan debuterende schrijvers

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) heeft tien stimuleringsbeurzen toegekend aan literaire debutanten die onlangs hun eerste boek publiceerden. Met de beurs kunnen ze zich verder ontwikkelen en tijd vrijmaken om een tweede literair werk te realiseren. 22 Vlaamse literaire debutanten dienden dit jaar een aanvraag in, “een uitzonderlijk hoog aantal”, aldus het Fonds. In 2008 werden er immers maar 18 debuten voorgelegd, de jaren daarvoor gemiddeld slechts tien. Uiteindelijk werd in totaal 46.500 euro toegekend aan tien auteurs. Een van de beurzen voor proza is voor Joost Vandecasteele en de verhalenbundel Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij. Andere beurzen gaan naar Jan Boesman (De vliegende neger & de kleine koningin, boek schreef over het ontstaan van de Tour de France en de eerste Afro-Amerikaanse wielrenner in Europa), Sam De Graeve (Reizen met dochters, een reisboekje), Jo Van Damme (De conference en andere verhalen, theatermonologen en diverse) en Jolien Janzing (Grammatica van een obsessie, roman). Voor poëzie zijn er onder andere beurzen voor Lies Van Gasse en Maarten Inghels. Ook twee beginnende kinderboekillustratoren Soetkine Aps en Suzy Castermans kregen een duw in de rug.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening