Acht kanshebbers voor Literatuurprijs Gerard Walschap-Londerzeel

Organisator Behoud de Begeerte heeft de acht genomineerden bekendgemaakt voor de Literatuurprijs Gerard Walschap-Londerzeel, een tweejaarlijkse prijs voor Nederlandstalige auteurs die niet meer dan vier boeken hebben gepubliceerd. Kanshebbers voor de zesde Walschapprijs zijn Willem Brinkman met Apentheater, Esther Gerritsen met De kleine miezerige god, Jeroen Olyslaegers met Wij, Christiaan Weijts met Via Cappello 23, Rodaan Al Galidi met Dorstige rivier, Marente de Moor met De overtreder, Marc Reugebrink met Het Grote Uitstel en Annelies Verbeke met Groener Gras.
De prijs ter waarde van 7500 wordt sinds 1999 tweejaarlijks uitgereikt. De vorige winnaars waren in 1999 Marcel van Erwin Mortier, in 2001 Werk van Josse de Pauw, in 2003 Rupert van Ilja Leonard Pfeiffer, in 2005 Los van Tom Naegels, in 2007 Hart in hart van D├ęsanne van Brederode. De jury van de Walschapprijs, bestaande uit Georges Wildemeersch (voorzitter), Elke Brems en Rob Schouten, nomineert in twee rondes de kandidaten die in aanmerking worden genomen voor de zesde Walschapprijs.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 29-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening