Amazon verkocht meer e-books dan papieren boeken op Kerstdag

De onlinewinkel Amazon heeft op kerstdag voor het eerst in zijn geschiedenis meer elektronische boeken verkocht dan papieren, zo meldt Amazon in een mededeling. Amazon liet ook weten dat zijn e-bookreader een verkoopstopper is en de Kindle "het meest weggeschonken object" was in de geschiedenis van Amazon. Precieze cijfers werden echter niet vrijgegeven.
De e-books van Amazon kunnen ook gelezen worden op Apple iPhone en iPod Touch. De Amazon-onlinewinkel biedt momenteel 390.000 digitale boeken aan. De drukste verkoopdag van de webwinkel dateert van 14 december, toen wereldwijd 9,5 miljoen mensen de site bezochten.
Volgens schattingen van Forrester Reserch in oktober bezet de Kindle 60 procent van de e-readermarkt, terwijl de Sony Reader 35 procent zou halen. De Kindle krijgt intussen sterke concurrentie van de Nook, een e-readertoestel dat op de markt wordt gebracht door Barnes & Noble. Barnes & Noble liet weten dat het een maand voor Kerstdag al door zijn Nooks-voorraad heen zat. De volgende levering zou pas voorradig zijn begin januari.
Forrester Research schat dat er dit jaar 3 miljoen e-readers zullen verkocht worden in de Verenigde Staten. Eerdere voorspellingen hadden gewag gemaakt van 2 miljoen exemplaren. Verwacht wordt dat er in de VS volgend jaar zes miljoen e-readers over de toonbank zullen gaan. Zie de berichtgeving bij The Independent.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening