Poetry Slamprijs wordt naar Simon Vinkenoog vernoemd

De op 12 juli overleden dichter Simon Vinkenoog krijgt een naar hem vernoemde prijs, die het beste po√ęzie-optreden van Nederland zal lauweren, zo meldt ANP. Hij wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Nationaal Kampioenschap Poetry Slam in Utrecht. "Vinkenoog was slammer avant la lettre", aldus organisator Gina van den Berg. "Hij was tot het laatste moment een grote inspiratiebron voor jonge dichters. Nu de prijs zijn naam draagt, blijft hij bij het NK betrokken. Dat is ons eerbetoon aan the godfather of poetryslam."
Vinkenoog (80) gaf elk jaar de aftrap van het NK Poetry Slam, een wedstrijd voor beginnende dichters. Tot vorig jaar droeg de wedstrijd de naam De Gouden Albatros, naar het beroemde gedicht van Baudelaire. Vanaf de komende editie gaat de laureaat met De Gouden Vink naar huis. De dichtwedstrijd heeft plaats op 12 december. Onder anderen Jules Deelder en Giel Beelen zitten in de jury. Naast de wisseltrofee krijgt de winnaar optredens op verschillende festivals en een geldbedrag van 1000 euro. Zie onder meer de berichtgeving in de Volkskrant.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 03-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening