Bloem, Benali en Benzakour genomineerd voor E. du Perronprijs

De nominaties voor de E. du Perronprijs zijn bekendgemaakt. Het gaat om drie schrijvers: Marion Bloem, Abdelkader Benali en Mohammed Benzakour. De E. du Perronprijs is een jaarlijkse onderscheiding voor "kunstenaars die door hun cultuuruiting een bijdrage hebben geleverd aan de multiculturele samenleving." De laureaten worden op 27 januari tijdens een literair symposium aan de Universiteit van Tilburg bekendgemaakt. Abdelkader Benali heeft een nominatie gekregen, aldus de jury, omdat hij in zijn laatste boek De stem van mijn moeder (2009) zijn persoonlijke geschiedenis en het thema migratie sterk heeft verweven. Marion Bloem publiceerde Vervlochten grenzen over een Nederlands-Indisch geslacht dat tussen West en Oost leeft. ,"Bloem leert ons dat Jakarta en Soesterberg vlak naast elkaar liggen in de globale samenleving', aldus de jury. Mohammed Benzakour, van wie dit de bundel columns en essays Stinkende heelmeesters verscheen, wordt geprezen als ee "sterk geïnspireerde polemist die dwingt tot heroverwegen.' De E. du Perronprijs, die al voor de twintigste keer wordt uitgereikt, ging eerder al naar Max Velthuijs, Kader Abdolah, Nicolaas Matsier en Adriaan van Dis.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening