Bibliofielen doffen zich op voor Beurs van Kleine Uitgevers

Komende zondag vindt traditioneel weer de Beurs van Kleine Uitgevers plaats in het Amsterdamse Paradiso. Zowat 110 kleine uitgevers uit Nederland en Belgiƫ tonen er hun uitgaven inzake literatuur, non-fictie en beeldende kunst. Onder meer Passage, Bosbespers, De Zingende Zaag, Druksel, Ergo Pers, Huis Clos, Ijzer, Tortuca, Piet Schreuders (onder meer maker van De Poezenkrant), Revolver, De Buitenkant, Bas Lubberhuizen, Douane, Voetnoot, Demian, Het Gonst, Sea Urchin Editions, Serena Libri en Coppens en Frenks behoren tot de exposanten. Volgens de organisatoren zouden zowat 3.500 oorspronkelijke titels te bekijken en aan te schaffen zijn. Er is ook een literair nevenprogramma, ditmaal is dat een Simon Vinkenoog Memorial, gepresenteerd door Guus Bauer en Peter de Rijk. De toegang bedraagt 2 euro, maar je moet je wel reppen want de beurs is maar vier uur open, van 13 tot 17 uur. Kijk ook uit naar het fraaie Beursberichten-krantje (ontwerp van Piet Schreuders) met veel info over de aangeboden boeken door de uitgeverijen, evenals een special over "de toekomst van het boek".
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening