Papierman(d) - aflevering 79

Kleinschaliger letterennieuws & gevarieerde literaire leesbrokken:
°°De verkoop van Get A Grip on Physics van John Gribbin krijgt een boost via Amazon, omdat de cover ervan te zien is op een foto van de verhakkelde wagen van golfster Tiger Woods, zie The Guardian.
°°Koestert Amazon plannen om verkoop - en distributiepunten in de Britse winkelstraten te openen? Ja, volgens The Sunday Times.
°°Wat kan een mens in godsnaam lezen op een Kindle? Het aanbod blijft schamel: No Amis, no McEwan, no Rushdie...Amazon Kindle is still missing the plot in The Guardian.
°°De Duits-Roemeense Nobelprijswinnares Herta Müller hield vandaag haar Nobelprijslezing (ziehier de tekst van Jedes Wort weiß etwas vom Teufelskreis), donderdag krijgt ze de prijs effectief uitgereikt. Lees ook dit interview met Müller van Raphaële Rérolle in Le Monde en bekijk dit indrukwekkende fotorelaas: 'Herta Müller est une femme qui se dit brisée, à bout de nerfs'. Let op de papiersnippers doorheen haar Berlijnse appartement waaruit Müller haar werk componeert.
°°The Word Express spoorde in oktober richting Istanboel, zie The Telegraph. Zie ook deze site.
°°Connie Palmen over haar zojuist verschenen essay Het geluk van de eenzaamheid bij NRC Boeken: "De voornaamste taak van critici lijkt me om prachtwerken van pulp te onderscheiden. Cultuurbijlagen van kranten annexeren steeds meer de lage cultuur om hun lezers te bedienen. Boeken van Kluun horen niet thuis in een literaire bijlage" en over Thomas Vaessens: "Zijn literatuuropvatting is populistisch: kritiekloos toejuichen wat aanspreekt omdat het volk het mooi vindt. Ik ben me rot geschrokken dat iemand met zulke ideeën hoogleraar literatuur kan zijn. Hij schijnt te willen afrekenen met het postmodernisme, maar uit zijn gebruik van termen als ‘wegdeconstrueren’ blijkt dat hij de grondlegger van de deconstructie, Jacques Derrida, niet eens heeft gelezen. Vaessens is een charlatan. Ik houd mijn hart vast voor iedere student die bij hem afstudeert.”
°°Schrijversbijgeloof in The Times, naar aanleiding van de verkoop van de typemachine van Cormac McCarthy.
°°Ray Bradbury benadrukt dat de mens Mars moet koloniseren en wel dringend, zie Slate.
°°Van de overleden cultauteur David Foster Wallace is Superleuk, maar voortaan zonder mij in het Nederlands verschenen, gerecenseerd in Trouw.
°°Zimbabwaanse Petina Gappah krijgt Guardian First Book Award, zie NRC.
°°Umberto Eco's De betovering van lijsten gerecenseerd in The Scotsman.
°°De immer scherpzinnige Harvard-professor Robert Darnton in The New York Review of Books, Google and The New Digital Future.
°°Ook de Volkskrant heeft oog voor de Dutch Bloggie voor De papieren man.
°°'Gentse Boekentoren oefent voor gigantische verhuisoperatie', zie De Standaard.
°°Werk van Berlinde de Bruyckere in boekhandel Sint-Hubertus in de Brusselse Koningsgalerij, zie Brusselnieuws. (DL - foto 1: boekhandel La Caverne aux Livres in Auvers-sur-Oise, Alexandre Dret-Lutz, via Flickr, foto 2 Literary tattoos, via Contrariwise)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 07-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening