Renate Dorrestein nieuwe gastschrijver Vrije Universiteit Amsterdam

De Nederlandse schrijfster Renate Dorrestein wordt vanaf 1 februari 2010 de nieuwe Schrijver Op Locatie van de Vrije Universiteit in Amsterdam, zo meldt de instelling in een persbericht. Dorrestein treedt met haar universitaire betrekking in de voetsporen van Christine Otten (2009), Marcel Möring (2008) en Abdelkader Benali (2007). Dorresteins aanstelling loopt tot 1 februari 2011. Ze is ondergebracht bij de Faculteit der Letteren, die in totaal vijf Schrijvers Op Locatie zal aanstellen.
Dorrestein zal het kerstgeschenk 2010 voor de universiteit schrijven, discussies entameren en een bijdrage leveren aan colleges. Ook gaat zij activiteiten voor en met studenten organiseren. Zo zal zij een actieve rol spelen bij de schrijvershuisbezoeken waarbij studenten op bezoek gaan bij een collega-schrijver voor een gesprek in diens woon- of werkkamer. Als rode draad door haar activiteiten heeft Dorrestein gekozen voor het thema ‘de imperfectie van de schepping’.
Het werk van Renate Dorrestein wordt nationaal en internationaal geprezen en gelauwerd, onder meer met de Annie Romein Prijs. Op verzoek van de CPNB schreef zij in 1997 het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam en in 2008 bovendien het Boekenweekessay Laat me niet alleen. Dorrestein was eerder als writer-in-residence verbonden aan The University of Michigan in de VS, aan de Sorbonne in Parijs en aan de Universiteit van Leiden. Zij verzorgt ook masterclasses creative writing, ondermeer aan de University of Minnesota in de VS.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 08-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening