Martin Bril wordt vereerd met een Rokjesdag

De op 22 april overleden schrijver, dichter en columnist Martin Bril (49) krijgt volgend jaar een apart eerbetoon in de vorm van een heuse Rokjesdag. Het evenement zal bestaan uit een rokjesfeest, een rokjestentoonstelling en een rokjesontwerpwedstrijd, zo meldde uitgeverij Prometheus. Eveneens in april zal dan de bundel Rokjesdag het licht zien, met Martin Brils "mooiste verhalen over de lente, blote benen, vrouwelijkheid en het algemene gevoel van gelukzaligheid als de eerste echte warme dag van het seizoen een feit is'. Rokjesdag dook telkens weer op in Brils columns. Het fenomeen slaat op die ene dag in het voorjaar waarop heel wat vrouwen als gevolg van de stijgende lentetemperaturen als op collectieve afroep ineens een rok dragen, met daaronder zichtbaar blote benen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening