Briefwisseling Willem Frederik Hermans-Gust Gils onder de hamer in Brugge

Bij het Brugse veilinghuis Marc van de Wiele Auctions in Groeninge komen op 6 maart een vijftigtal brieven van Willem Frederik Hermans (1921-1995) aan schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Gust Gils (1924-2002, foto) onder de hamer, zo meldt onder meer De Pers. Verder worden ook een collectie handschriften van Streuvels, Gezelle en andere geveild, naast ook moderne kunst, volkskunst en grafische kunst. De correspondentie tussen Willem Frederik Hermans zou een aanvang hebben genomen nadat Hermans Gils een exemplaar van zijn dichtbundel Hypnodrome had gezonden, waar Gils eerst om had verzocht. De briefwisseling bestrijkt de periode 1955-1969. In de brieven hebben ze het over elkaars "geestelijke moeilijkheden' en hun drugsgebruik. Er wordt ook van gedachten gewisseld over literatuur, toneel, reizen en de verfilming van De Donkere Kamer van Damocles. Geschat wordt dat de verzameling brieven en foto's tussen de 7.500 en 9.000 euro kan opleveren.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening