Bisschop in de boeien na onorthodoxe leesbevorderingsstunt

Een Britse bisschop zal zich een gewaagde leesbevorderingsstunt nog lang heugen. De 52-jarige Londense man werd gearresteerd op grond van kindermishandeling, nadat hij zijn twee jonge zonen met een boek op de schoorsteen van zijn woning posteerde, zo meldt Reuters. Bisschop Jonathan Blake van de Open Episcopal Church wilde een foto nemen van zijn kinderen, de achtjarige Nathan en de zevenjarige Dominic, in het kader van een leesbevorderingsproject. Bij een schoolcompetitie kwam het er immers op aan om zoveel mogelijk ongewone plaatsen te tonen waar leerlingen boeken tot zich namen. De zonen voerden de opdracht kalm en beheerst uit en lazen hoog en droog The Killer Underpants. Maar een verontruste buurman waarschuwde de politie. De zieleherder werd in de handboeien geslagen en weggereden in een combi. Vervolgens mocht hij de nacht in de cel doorbrengen. Blake is vertoornd over de ingreep van de politie en voegde eraan toe dat de kinderen veiligheidskleren droegen en ook op een veilige manier de schoorsteen konden bereiken. De bisschop is van plan een klacht neer te leggen en heeft al de Londense politiechef Paul Stephenson en de Londense burgemeester Boris Johnson gecontacteerd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening