Nederlandse literaire tijdschriften voeren samen promotie

Om hun bladen beter onder de aandacht te brengen gaan een aantal Nederlandse literaire tijdschriften een gezamenlijke vereniging oprichten. De Vereniging Literaire Tijdschriften, waarvan de kern voorlopig wordt gevormd door Hollands Maandblad, De Gids, De Revisor en Tirade, heeft intussen het initiatief genomen tot de website http://www.literairetijdschriften.info/. Op deze site wordt een overzichtelijk portaal aangeboden naar de actuele inhoud en afzonderlijke websites van een zestal bladen. Het is de bedoeling dat op termijn alle Nederlandse literaire tijdschriften hier een onderkomen vinden. Ook is er een 'tijdschriftenladder', die in diverse Nederlandse periodieken wordt gepubliceerd, waaraan naast de vier eerder genoemde ook De Parelduiker en De Tweede Ronde meewerken.
De site inspireert zich allicht op wat de Vlaamse literaire tijdschriften al een hele tijd doen via http://www.detijdschriften.be/, onder impuls van CeLT, dat de distributie en promotie van de literaire en culturele tijdschriften mee organiseert. Ook zij publiceren in de kranten met grote regelmaat een tijdschriftenladder.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening