Vlaamse auteur Maria Jacques (81) overleden

De Vlaamse auteur Maria Jacques is dinsdag op 81-jarige leeftijd overleden, zo bericht de VRT. Het nieuws is bekendgemaakt door het Davidsfonds, waar Jacques veel boeken publiceerde. Jacques schreef jeugdboeken, reisverhalen, detectives, sciencefiction en historische romans. Vele van haar romans speelden zich af in Leuven, waar Jacques geboren en getogen was. Haar roman Indiaan met blanke voet kreeg in 1994 de Jacob van Maerlantprijs. De vrouwen van het hof was in 1994 goed voor 15.000 verkochte exemplaren, aldus de uitgeverij. Haar laatste boek, Cirkels van graan, verscheen in 2005. Maria Jacques werkte van 1952 tot 1970 als hoofdredactrice voor het tijdschrift Dageraad. Ze leidde ook jarenlang de redactie van het KAV-blad Vrouw en Wereld. Door de literaire kritiek werd de schrijfster maar matig gewaardeerd. Het werk van Jacques kon echter wel de boekbesprekende scholier of de leesclublezeres bekoren.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening