Paul Auster genomineerd voor prestigieuze sciencefictionprijs

De Amerikaanse auteur Paul Auster is voor zijn laatste boek Man in the Dark merkwaardig genoeg genomineerd voor de gewilde Arthur C. Clarke Award voor sciencefiction, zo meldt The Guardian. Auster heeft op de longlist het gezelschap van notoire sciencefictioncoryfeeën als Ian M. Banks, Ken Mc Leod, Neal Stephenson en Alastair Reynolds, maar ook van de zoon van John Le Carré, Nick Harkaway, met zijn debuutroman The Gone-Away World. Ook The Knife of Never Letting Go, een boek voor jongvolwassenen van Patrick Ness, is genomineerd. De organisatoren zeggen dat deze keuzes de grote diversiteit van het sciencefictiongenre moeten benadrukken.
Man in the Dark, in het Nederlands verschenen als Man in het duister, handelt over de 72-jarige weduwnaar en voormalig recensent August Brill, die revalideert na een ongeval. Hij bedenkt verhalen om aan de slapeloosheid te ontkomen én niet te hoeven denken aan de recente dood van zijn vrouw en de moord op de vriend van zijn kleindochter. Hij fantaseert een wereld bijeen "waarin de Twin Towers niet zijn gevallen, en waarin de verkiezingen van 2000 hebben geleid tot het uiteenvallen van de Verenigde Staten, en zelfs tot een burgeroorlog." De shortlist van de Arthur C. Clarke Award wordt bekendgemaakt medio maart.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening