Frans boek van Blexbolex uitverkoren tot 'het mooiste ter wereld'

Het mooiste boek ter wereld is dit jaar afkomstig uit Frankrijk, zo besliste de jury van de Leipziger Buchmesse, die jaarlijks een onderscheiding uitreikt voor de beste wereldwijde boekontwerpen. De onderscheiding gaat dit jaar naar L'imagier des gens van de tekenaar Blexbolex, uitgegeven bij Albin Michel Jeunesse, zo meldt onder meer Fluctuat.net. Het boek werd uitverkoren uit 704 deelnemende titels, afkomstig uit 36 landen en krijgt op 13 maart 2009, tijdens de Leizpiger Buchmesse, de 'Goldene Letter'. L'imagier des gens omvat getekende portretten van een aantal mensen, naargelang hun beroep of functie. Blexbolex inspireerde zich daarbij op grafiek uit de jaren vijftig en zestig en hanteert ook een sterk associatieve werkwijze. Hij geniet in Frankrijk al ruime bekendheid voor zijn strips en verhalen voor de jeugd. Zijn L'imagier des gens werd vorig jaar ook al mee opgenomen in de lijst van 25 mooiste Franse boeken, ex-aequo met het onvolprezen driedimensionale alfabet van Marion Bataille in L'ABC 3 D. Van de veertien onderscheidingen voor boekontwerp in Leipzig gaan ook nog drie bronzen medailles naar boeken van Franse ontwerpers.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening