Shortlist voor 'vreemdste boektitel van het jaar' bekendgemaakt

Naar jaarlijkse gewoonte is de shortlist vrijgegeven voor de Diagram Prize voor 'de vreemdste boektitel van het jaar', een speels initiatief van het blad The Bookseller, zo meldt The Guardian. De jury was van oordeel dat het "om een uitzonderlijk raar jaar" ging, qua vreemde boektitels en kreeg een bijzonder hoog aantal inzendingen te verwerken. Een aantal boeken vielen af, omdat ze voor 2008 waren verschenen, eentje was zelfs afkomstig uit 1879. Uiteindelijk komen zes titels in aanmerking:
Baboon Metaphysics. The Evolution of a Social Mind door Dorothy L. Cheney en Robert M. Seyfarth (University of Chicago Press)
Curbside Consultation of the Colon van Brooks D. Cash (SLACK Incorporated)
The Large Sieve and its Applications. Arithmetic Geometry, Random Walks and Discrete Groups van Emmanuel Kowalski (Cambridge University Press)
Strip and Knit with Style van Mark Hordyszynski (C&T)
Techniques for Corrosion Monitoring van Lietai Yang (Woodhead)
The 2009-2014 World Outlook for 60-milligram Containers of Fromage Frais van Professor Philip M Parker (Icon Group International)
De prijs is ingesteld in 1978 en werd toen binnengerijfd door Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice. Er kan gestemd worden via de website van The Bookseller, de winnaar wordt bekendgemaakt op 27 maart 2009. Zie onze eerdere berichtgeving, onder meer over de 'vreemdste boektitel van de voorbije dertig jaar'. Vorig jaar ging de prijs naar het zelfhulpboek If You Want Closure In Your Relationship, Start With Your Legs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening