'Slumdog Millionaire' ook in oorspronkelijke boekvorm een succesnummer

Ook de roman waarop de met acht Oscars bekroonde film Slumdog Milllionaire van Danny Boyle is gebaseerd, mag zich in een groot succes verheugen. De Nederlandse uitgeverij Mouria verkocht van De ongelooflijke lotgevallen van een arme geluksvogel van Vikas Swarup al tienduizend exemplaren en van de filmeditie zo’n zesduizend, meldt Boekblad, goed voor acht drukken. Door de Oscaronderscheidingen hoopt de uitgever zo'n tien - tot twintigduizend exemplaren extra te kunnen slijten. De debuutroman van Swarup zag in Nederland het licht in 2004, nog voor de Engelse en Amerikaanse versie van de roman.
Slumdog Millionaire ontving gisteravond onder meer de Oscar voor de Beste Film, voor Beste regie en Beste Script en haalde eerder al zeven Britse Bafta's binnen, evenals vier Golden Globes. "Het is een fantastische film en een ontzettend leuk boek", zegt Marijke Bartels van Mouria, "maar in het boek is er meer tijd om in te gaan op de vragen. De film gaat over zeven vragen, in het boek zijn het er twaalf. Het boek voegt dus ook nog iets toe als je de film gezien hebt."
Vikas Swarup werd geboren in Allahabad, de stad die India vier premiers leverde. Hij studeerde geschiedenis, psychologie en filosofie aan de universiteit van Allahabad. Momenteel is hij diplomaat. Swarup diende in Turkije, de Verenigde Staten, Ethiopië en Groot-Brittannië. Tegenwoordig werkt hij op het ministerie van Buitenlandse Zaken in New Delhi. Hij is er directeur van het bureau dat over de Indiaas-Pakistaanse betrekkingen gaat. (DL - foto Vikas Swarup)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening