'Le premier homme' van Albert Camus wordt verfilmd

De onafgewerkte, autobiografische roman Le Premier Homme (De Eerste Man) van de Franse auteur en Nobelprijswinnaar Albert Camus (1913-1960) krijgt binnenkort een verfilming, zo meldt Fluctuat.net. In april start de Italiaanse regisseur Gianni Amelio met de opnames. Het boek speelt zich af in Frankrijk en Algerije, waar de auteur een vatersuche onderneemt. De rol van Jacques Cormery, het alter ego van Camus in de roman, zal vertolkt worden door Jacques Gamblin. Ook Denis Podylad├Ęs en Claudia Cardinale hebben hun deelname aan het project bevestigd. Cardinale zou de rol van de dove en afstandelijke moeder op zich nemen. Deze Frans-Italiaanse coproductie heeft een budget van 9 miljoen euro ter beschikking.
Eerder al werd van Camus L'Etranger verfilmd (in 1967, door Luchino Visconti), evenals La Peste (in 1992, door Luis Puenzo). De roman Le Premier Homme werd aangetroffen in de schoudertas van de schrijver, na zijn dood in een verkeersongeval op 4 januari 1960. Pas in 1994 werd de roman uiteindelijk gepubliceerd door Gallimard.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening