Lezers mogen omslag nieuw boek van Gerbrand Bakker ontwerpen

Uitgeverij Cossee laat de cover van het nieuwe boek Juni van de Nederlandse auteur Gerbrand Bakker ontwerpen door zijn lezers. Daartoe is een wedstrijd uitgeschreven, waaraan ook grafische ontwerpers kunnen deelnemen. Er kan ingestuurd worden tot 23 maart.
Vervolgens zal een jury, bestaande uit de auteur zelf, uitgever Christopher Buchwald en Boekhandelaar van het Jaar Arno Koek, de vijf mooiste ontwerpen selecteren uit de inzendingen. Die worden op 6 april bekendgemaakt, terwijl op 15 april het definitieve omslag wordt gekozen. Als geen van de inzendingen voldoende kwaliteit haalt, wat de uitgeverij niet denkt, mag de gewone huisontwerper aan de slag. Eerder werd de flap van Bakkers debuut Boven is het stil door de Nederlandse boekhandelaren uitgeroepen tot 'het mooiste omslag van het jaar'. Cossee inspireert zich voor zijn wedstrijd allicht op de Britse uitgeverij Penguin, die ook al lezers en zelfs rockmuzikanten liet experimenteren met hun omslagen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening