National Library in Schotland weer getroffen door wateroverlast

De National Library of Scotland in Edinburgh is voor de tweede maal in bijna twee jaar getroffen door watersnood, zo meldt de BBC. Het was alle hens aan dek bij het personeel om te voorkomen dat manuscripten en boeken waterschade opliepen, na problemen met de brandblusbeveiling op de 12de verdieping. De bibliotheek heeft 14 miljoen items in de rekken. Volgens de brandweer is er slechts "beperkte schade", omdat snel kon worden opgetreden. Het water werd weggepompt via het gelijkvloers.
In september 2007 was er eveneens waterschade in de bibliotheek. Die werd veroorzaakt door een aannemer die bij werken ook al een leiding van de blusapparaten beschadigde. Toen leden boeken uit de 'moderne' collectie en manuscripten oppervlakkige waterschade, maar konden alle "belangrijke, iconische" boeken gered worden.
De National Library of Scotland bezit 14 miljoen boeken, waaronder exemplaren van de Gutenberg Bijbel en het originele manuscript van Darwins The Origin of Species. Ook herbergt de bibliotheek het John Murray-archief met onder meer de geschriften van Jane Austen, Charles Darwin en David Livingstone.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening