Eerste 'lost novel' van Jack Kerouac wordt binnenkort uitgegeven

Er komt alweer verloren gewaand werk van beatauteur Jack Kerouac boven water. De 'lost novel' The Sea is My Brother is de eerste roman van Kerouac, die hij schreef tijdens zijn jaren als zeeman-handelaar voor de United States Merchant Marine. Hij wordt binnenkort voor het eerst integraal gepubliceerd, meldt The Guardian. Het 158 pagina's tellende manuscript is tijdens Kerouac' leven nooit verschenen. De officiƫle eerste roman van Kerouac zag in 1950 het licht: The Town and the City.
The Sea is My Brother gaat over "een man in verzet tegen de samenleving, met zijn ongelijkheden en frustraties." Kerouac schreef in zijn nota's voor het project dat de personages "de verdwijnende Amerikaan, de vrijheidszoeker, de Amerikaanse Indiaan, de laatste pioniers en de laatste zwervers" zijn.
De roman volgt de belevenissen van Wesley Martin, een man die Kerouac omschrijft als "iemand die van de zee houdt met een vreemde, eenzame liefde. De zee is zijn broer." In contrast daarmee is er een zeiler "die de maatschappij ontvlucht voor de zee, maar de zee verschrikkelijk eenzaam vindt."
The Sea is My Brother maakt deel uit van een golf van nooit eerder gepubliceerd werk van de cultauteur Kerouac, dat nu aan de oppervlakte komt. Zo verscheen onlangs zijn samen met William S. Burroughs geschreven boek And The Hippos Were Boiled in Their Tanks (1945) - ook in het Nederlands. Vorig jaar verscheen eveneens Wake Up, Kerouac' biografie van de stichter van het boeddhisme. In 2007 werd ook de ongecensureerde 'the original scroll' van On The Road vrijgegeven. The Sea is My Brother wordt omlijst met "briefwisseling en commentaren die zijn ontwikkeling als jonge schrijver" documenteren, "naast brieven als zijn vriend, de dichter Sebastian Sampas." Het boek zal verschijnen bij Harper, maar een datum is nog niet vastgelegd. "Er is duidelijk sprake van een oplevende en blijvende interesse in het ongepubliceerde werk van Kerouac", zegt uitgever Adam Freudenheim van Penguin Classics. De uitgeverij is bijzonder tevreden over de verkoop van And The Hippos Were Boiled... en de originele On The Road-versie. Wake Up deed het heel wat minder goed in de boekhandel. Zie onze eerdere talloze Kerouacberichten.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening