Mooiste omslag gekozen door Nederlandse boekverkopers

In Nederland hebben boekverkopers het omslag van De valk van Kester Freriks verkozen tot mooiste boekomslag van 2008, zo meldt NRC Boeken. Het omslag werd ontworpen door Anneke Germers voor Athenaeum - Polak & Van Gennep. De verkiezing is een initiatief van vaktijdschrift Boekblad en Stichting De Best Verzorgde Boeken. Een jury van zeven boekverkopers maakte een voorselectie van twaalf boeken. Daaruit kozen bijna tweehonderd boekverkopers een omslag. Hoofdjurylid Just Enschedé van Stichting de Best Verzorgde Boeken vindt dit kaft "iets klassieks, zonder dat het plichtmatig overkomt. Daarnaast heeft deze omslag kracht en oogt hij fris". De valk won afgetekend met 22 procent van de stemmen. Het winnende omslag is bekendgemaakt op 2 februari tijdens Vers voor de Pers. Ontwerpster Anneke Germers was nog met twee andere boeken genomineerd, Heren van de thee en Die zomer. Zij ontwerpt ook de Perpetuaboeken van uitgeverij Atheneum. Zie ook het bericht bij Boekendingen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening