Bibliotheekboete voor gecrasht boek van pilootheld Sullenberger kwijtgescholden

De piloot die onlangs een vliegtuig met goed gevolg op de Hudson River in New York wist neer te zetten, hoeft een bibliotheekboete voor zijn vermiste boek niet te betalen, zo laat Yahoo weten. Chesley 'Sully' Sullenberger is na zijn huzarenstukje in de Verenigde Staten een heuse held, met een Facebook-fanclub van duizenden. Door zijn koelbloedige ingrijpen en aviatische vernuft geraakte niemand van de 153 passagiers bij de noodlanding van de US Airways-vlucht gewond. In de laadruimte van het vliegtuig stak evenwel een boek dat Sullenberger uit de bibliotheek van California State University had ontleend. Sullenberger liet de bibliotheekverantwoordelijken zelf weten dat het boek helaas verloren was gegaan. Omdat hij verwachtte dra een boete te zullen moeten betalen, vroeg hij om clementie. De bibliotheek liet weten aangenaam verrast te zijn door de burgerzin van de piloot en vond uitzonderlijk dat Sullenberger een goed excuus had. Uit erkentelijkheid heeft de instelling nu ook beslist het boek op eigen kosten te vervangen en aan Sullenberger op te dragen. Naar verluidt ging het boek over beroepsethiek, maar de exacte titel wilde de bibliotheek "uit privacyredenen" niet opgeven.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening