'Vergeten' boeken voor Libris Literatuurprijs mogen niet meer meedingen

De boeken die een aantal Nederlandse uitgeverijen verzuimden in te sturen of te laat aanmeldden voor de Libris Literatuurprijs 2009 (zie ons eerder bericht), komen definitief niet meer in aanmerking voor de prijs, zo meldt Boekblad. Dat betekent dat ze ook volgend jaar niet mogen meedingen, zo besliste de organiserende Stichting Literatuur Prijs.
Uitgeverij De Arbeiderspers, een van de betrokken uitgeverijen, had het verzoek geformuleerd om de titels toch nog te laten meedoen met de volgende editie. Ook Nieuw Amsterdam, Thomas Rap en De Bezige Bij hadden door een misverstand nagelaten titels uit hun najaarsaanbieding in te sturen. Het ging onder meer om boeken van vooraanstaande auteurs als Christiaan Weijts, Hans M√ľnstermann, Jan Cremer, Gerrit Komrij, Tessa de Loo en Jan Van Loy en debutanten Paul Baeten Gronda en Bert Natter. Patty Voorsmit, secretaris van de Stichting, argumenteert de afwijzing in Boekblad als volgt: "Het is zeer vervelend en we betreuren het ten zeerste voor de auteurs, maar we hebben besloten dat we niet van de regels kunnen afwijken. Alle boeken die na de deadline van 31 december binnenkomen zijn daarom uitgesloten. Voor de Libris Literatuur Prijs 2010 mogen alleen boeken worden ingezonden die in 2009 zijn verschenen, dus daarvoor komen ze evenmin in aanmerking. Het is niet leuk, maar de regels zijn helder." Intussen roept Christiaan Weijts op zijn blog ironisch op tot de instelling van een speciale 'schaduwprijs' tussen de vergeten auteurs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening