Grunbergs 'Tirza' krijgt nu ook een toneelversie

De met de Gouden Uil en Libris Literatuurprijs bekroonde roman Tirza van Arnon Grunberg krijgt volgend jaar nu ook een toneelversie. Het Nederlandse toneelgezelschap Nationaal Toneel brengt onder regie van Johan Doesburg een versie op de planken. Actrice Sophie van Winden staat in voor de rol van Tirza, terwijl Kees Hulst de vader van het meisje speelt en Ariane Schluter de rol van de moeder. Intussen zijn al 180.000 exemplaren van de roman verkocht. Het hoofdpersonage Jörgen Hofmeester biedt "een vlijmscherp portret van de zelfgenoegzame westerse mens die sinds 11 september 2001 veel van zijn zekerheden heeft zien verdampen en in al z'n angstvalligheid en vertwijfeling het kwaad van buiten vreest", zo roemde de Librisjury destijds het boek. Tirza bereikte ook de shortlist van de AKO-literatuurprijs. Vorig jaar is al bekendgemaakt dat de roman ook een verfilming krijgt, die zou volgend jaar in de bioscoop moeten komen, zie hier. Eerder werd ook van De asielzoeker theaterversies gemaakt, door het Gentse NTG én door Leidse studenten, zie hier. Zie ook de berichtgeving in de Volkskrant.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening