Bret Easton Ellis komt begin 2010 met vervolg op debuut 'Less than Zero'

Het volgende boek van de Amerikaanse auteur Bret Easton Ellis wordt een vervolg op zijn eerste roman Less than Zero. De verschijning is voorzien voor begin 2010, zo meldt het Franse weekblad Les Inrockuptibles. De titel van het boek wordt Imperial Bedrooms. Opmerkelijk is dat Ellis voor de titel dus opnieuw verwijst naar muziek van Elvis Costello. De titel Less than Zero was afgeleid van een song van Costello, en Imperial Bedroom is ook de titel van een Costello-album uit 1982.
De naar verluidt korte tekst speelt zich af in Los Angeles en voert opnieuw de personages op uit Less than Zero, die nu stuk voor stuk werkzaam zijn in de amusementsindustrie van Hollywood. Ellis gaat niet over een nacht ijs en is voor het werk aan deze roman sinds 2006 terug in West-Hollywood gaan wonen. Hij schrijft er scenario's en werkt er ook voor productiehuizen. Voor het boek laat hij zich inspireren door Raymond Chandler. Het deprimerende Less than Zero, tjokvol apathische, welgestelde en drugsverslaafde personages, catapulteerde Bret Easton Ellis destijds meteen tot cultauteur.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-02-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening