Mexico is gastland op Parijse Salon du Livre

In Parijs is vanavond het 29ste Salon du Livre officieel geopend. De prestigieuze boekenbeurs, die qua belang in het kielzog volgt van de Frankfurter Buchmesse en de London Book Fair, heeft dit jaar als gastland Mexico uitgenodigd en loopt tot 18 maart. Zowat veertig Mexicaanse schrijvers maken hun opwachting, waaronder de patriarch van de Mexicaanse letteren Carlos Fuentes en verder onder meer Jorge Volpi, Guillermo Fadanelli, Fabio Morabito, Tomas Segovia, José Augustin, Jordi Soler, David Toscana en Alvaro Uribe (zie dit dossier bij France 3) De auteurs komen aan bod in interviews en forumdiscussies en er is een Mexicaans paviljoen van 1000 vierkante meter. De organisatoren verwachten 200.000 inwoners voor het vijfdaagse boekenevenement, al daalde vorig jaar, toen Israël de eregast was, het bezoekersaantal wel met acht procent. In totaal zijn 3.000 auteurs aanwezig en 1.058 uitgevers.
Het Franse Centre national du Livre verspreidt dit jaar 14.000 boekencheques om vooral jonge lezers aan het boek te krijgen. De ingang van het Salon du Livre is trouwens gratis voor min-18-jarigen. Er is ook veel aandacht voor de digitalisering. Intussen zijn de cijfers uit het Franse boekenvak niet negatief te noemen. Het omzetcijfer is ongeveer stabiel, met slechts een daling van 0,5 procent tegenover 2007, aldus het Syndicat national de l'édition (SNE), dat het boek "een vaste waarde noemt in tijden van crisis." Voor de 30ste verjaardag van het Salon du Livre volgend jaar is er geen gastland, maar zijn de Franse auteurs zelf aan de eer.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening